Tapaninpäivä alkaa kylän torvisoittokunnan kiertävällä konsertilla, ei voi olla kuulematta. Bändi parka marssi urhoollisesti kovassa tuulessa sormet sinisinä soittimia rutisttaen .

Kun asuimme täällä he juuttuivat pihallemme , tarjoilimme Esterin ja Ornellan kanssa teetä  ja panettonea, ja Erik antoi bändin presidentille, Giuseppelle, rahakirjeen. Siitä on jo kulunut seitsemän vuotta, Guiseppe vaimoineen (Marisa) on haudattu loculoon. Marisa oli lapseton gattara,  hoiteli irtokissoja, niitä oli sisälläkin kuusi.

Eilen, joulupäivänä Mirelan mies Carmelo (Sisilia) tarjosi  aterian noin tusinalle sukulaiselle, joista minä oli madrina ja  kolmas nonna, ainakin Matteon, 5v., mielestä. Viini oli Nero D'Avola, harvinaisen ihana. Joululahjat löytyivät kattottoterassilta, jonne Babbo Natale ne oli jättänyt.

Saahan nähdä tapahtuuko tänään enää mitään, maalannen akvarellin, kuten olen tehnyt joka päivä, viimeksi joulun innoittamana Santa Marian ja Bambin Jesun, hyvin vaaleilla väreillä; saan pitää siitä itse, vaikka muut eivät sitä arvostaisikaan.

Unelmani Sisiliaan siirtymisetä, sitten kun olen oikein vanha, vahvistui eilen suvun ylistäeesä saaren kauneutta. Mikä nynny olenkaan, etten ole vielä käynyt siellä.